Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Aperatifler
Hafif, basit ama zengin aperatif çeşitleri ile ister diyet yapın ister iştah açıcı olarak ana yemeklerden önce tüketin *. Özellikle yemek öncesi aperatif yiyecekler ana yemeklere geçmeden önce size minik bir ziyafet sofrası sunar…

Örnek bir basit Aperatif Mönüsü:
- Baharatlı Elma Dilim Patates – (Patates Ketçap ve mayonez ile)
- Patates Tava – (Ketçap ve mayonez ile)
- Soğan Halkası
- Hafif Atıştırmalık Sepet – Nugat, sosis, elma dilim patates, sigara böreği, soğan halkası ve barbekü sos ile
* Aperatif ne demektir, tarihçesi nedir? Türkçe anlamı; ana yemekten önce iştah açmak için yenilen yemeklere ( ve-veya içeceklere) aperatif denilir. Aperatifler dünya restoran kültüründe daha ”hafif (basit)” yemek, başka bir ifade ile başlangıç yemeği (veya içeceği) anlamında kullanılmaktadır. Tarihçe: Aperatif terimi ilk olarak 1846 yıllarında Fransız kimyager Joseph Dubonnet’in Malarya hastalığı için mücadele yöntemi olarak bir çeşit içecek formülünü kullanması ile Fransızcası “Apéritif” kelimesi ile litaratüre girmiştir. 19.yüzyılda Fransa’nın ardından İtalya’da tüketilmeye başlayan aperatifler, Roma, Venedik, Floransa, Milano, Torino ve Napoli’nin popüler kafelerinde moda olmaya başlamış, 19.yy sonlarında tüm Avrupa’ya yayılmıştır. 1970′li yıllarda Atlantik’i geçen aperatifler, Amerika’da da yaygınlaşmış genellikle “happy our” olarak servis edilmiştir. Aperatif kavramına yemekten önce alınan içecekler girse de özellikle İtalya’da hafif yiyeceklerden oluşan atıştırmalık bir mönü olarak yaygınlaşmış olup, tüm dünyada kabul görmüş bir yemek terimi olarak kabul edilmiştir.
Pratik Bilgiler
Herkes için gerekli olan bazı püf noktaları ve pratik bilgileri aşağıda sıraladım, aklınızın bir köşesinde saklamanızı bir uzman olarak tavsiye ediyorum;
- Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.
- Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.
- Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.
- Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki – üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.
- Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.
- Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.
- Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.
- Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.
- Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.
- Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.
- Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.
- Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.