Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Piliç But Izgara
Piliç but ızgara :
İsminden de anlaşılacağı gibi tavuk but ızgara yapımında kullanılacak tavuğun but kısmından çıkarılan tavuk eti, kasaptan veya marketten günlük olarak gelenler arasından seçilmeli ve usta bir şekilde size özgü özel bir sosla terbiye edildikten sonra ızgara işlemine başlanmalıdır.
Tavuk etinin en lezzetli bölgelerinden olan butlar mümkünse hazır markalardan değil, köy tavuğu denilen organik yöntemle yetiştirilen piliçlerden seçilmelidir. Özenli bir şekilde seçilen bu beyaz etler, sağlıklı pişirme metodlarından biri olan ızgarada pişirilen tavuk butu zengin garnitürleri ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Piliç but ızgara
Tavuk But Izgara tarifi: Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile beraber hazırlanıp, servis edilir.
Tavsiye: Tavuk eti alırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Tavuğunun derisinin açık renkte ve nemli olmasına dikkat edilmeli.
- Tavuğun tazeliği göğüs etinin dolgunluğundan ve göğüs kemiğinin esnekliğinden anlaşılır.
- Tavuğun eti gevşek ve pelte gibiyse bayat anlamına gelir.
- Eti pişirdiğinizde rengi kırmızıya dönüyorsa yememelisiniz.
Piliç Göğüs Izgara
Piliç göğüs ızgara :
Tavuk göğüs ızgara yapımında kullanılan tavuk günlük olarak, en tazesinden temin edilmeli ve uygun et seçimi yapılmalıdır. Piliç göğüsleri üreticiler tarafından işlenir. Ancak bulabiliyorsanız organik piliç bulmanızı tavsiye ederiz.
Piliç göğüs ızgara size özel formülü olan bir sosla terbiye edilirse daha leziz olur. Sağlığına dikkat eden ve aynı zaman da lezzet kaygısı olan siz insanlar için piliç eti en sağlıklı pişirme teniklerinden biri olan ızagarada hazırlayıp, yemek en sağlıklı beslenme yöntemidir.

Piliç göğüs ızgara
(*) Dünyada bir çok mutfağa girmiş olan tavuk eti pek çok farklı malzemeyle birleşerek farklı tarzlarda yemeklerin oluşmasına katkı sağlar. Tavuk eti sağlık ve az kalori içermesi açısından kırmızı ete göre daha çok tercih edilir. Özellikle göğüs etinin az yağlı olması kilo kaygısı olanlar için oldukça fazla tercih edilmesine neden olmuştur.
– Tavuk Göğüs Izgara tarifi; Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.
Izgara Köfte
Izgara Köfte : Türk mutfağında köftesi ile ün salmış pek çok bölge vardır. Örnek olarak bu bölgelerden biri de İstanbul, Zeytinburnu Merkez Efendi semti, Bozlak köftesi, İnegöl köfte, Tekirdağ köfte ve Ödemiş köfte vs.dir. Çeşitli yörelerde değişik formlarda köfte yapmanın ne kadar ciddi bir iş olduğunu bilenler, yapılan birçok denemeden sonra, uzun uğraşlar sonucu insanların beğenisini kazanacak bir ızgara köfte yapmayı başarır. Tabii ki yapımı ile uğraşan kişinin elinin farkıyla pişirilen bu lezzet harikasını tadmak çok kolay değildir. Türkiye’de özellikle ızgara köfte yapmımı ile meşhur olan restaurant zincirleri de oldukça revaçtadır.
Izgara Köfte tarifi : Pirinç pilavı, közlenmiş domates, közlenmiş yeşil biber ve salatalık turşusu ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.
Geleneksel Türk mutfağının önemli yiyeceklerinden biri olan köfte, ana malzemesi kıyma olan bir harcın kızartılmasıyla yapılan ve bir çok çeşidi olan bir yemektir. 300’e yakın çeşidi olduğu söylendiği gibi çeşitli köfte yapma ve pişirme yöntemleri bulunmaktadır.
Salata Çeşitleri
Salata çeşitleri : Türk ve Dünya mutfaklarından seçme, vitamin ve salata türüne göre protein açısından zengin klasik ve modern salata türleri ile Türk mutfağının en çok ilgi çeken salatalar* mönüsü…

- Mevsim Salatası – Mevsim yeşillikleri, domates, salatalık ve isteğe göre soğan ile
- Çoban Salata – Domates, salatalık, yeşil biber ve isteğe göre soğan ile
- Modern Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; taze baharatlar ve soya sosu ile marine edilerek sotelenmiş tavuk parçaları, ceviz ve hardal sos ile
- Izgara Sebze Salatası – Kabak, patlıcan, havuç, soya filizi, salatalık, cherry domates ve balzamik sos ile
- Izgara Hellim Peynirli Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; ızgara hellim peyniri, cherry domates, siyah zeytin, salatalık ve balzamik sos ile
- Ton Balıklı Salata – Renkli biberler, soğan, mısır, kapari, zeytinyağı ve limon sos ile
- Tavuklu Sezar Salata – Parmesan peyniri, mısır, kruton ekmeği, ızgara tavuk parçaları ve Sezar sos ile …
(*) Tarihçe ve Salata Kültürü: Salatalar, iştah açmak için, yemek ile birlikte yenilmek üzere, genellikle pişirilmeksizin, taze sebzelerden hazırlanan, vitamin açısından çok zengin yardımcı yiyeceklerdir. Salata çeşitleri ülkemizde de özellikle diyet veya takviye yemek olarak yaygın olarak tüketilmektedir. Avrupa mutfaklarında da çeşitli sebze, meyve ve etlerden salata yapılmaktadır. Salata özellikle İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar. Form kazanmak için salatayı yemeklerden önce ordövr ya da ana yemek olarak yemeyi alışkanlık haline getiren Fransızlar, salataları iştah açıcılığının yanısıra besin değeri ve kalori açısından önemsemişler, diyet menülerinin en önemli yiyeceği olarrak görmüşlerdir. Günümüz Türk mutfağında da Salata, yalnız yeşil yapraklı sebzelerden (kıvırcık, marul, maydanoz, roka, tere ve sair) yapıldığı gibi, yenilebilir kök ve çiçek, hatta çiğ olarak yenilebilen her tür sebzeden de yapılabilmekte olup, son zamanlarda kullanılan malzemenin organik olmasına dikkat çekilmektedir.