Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Makarna Çeşitleri
Makarna çeşitleri (Sitede tanıtımı ve tarifi yapılmış makarna türleri yanlarında işaretlenmiş olup, bu yazı sadece makarna çeşitleri hakkında bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.)
Resim: Makarna Çeşitleri
Makarna Türleri:
Agnolotti : Ravioli’ye benzemektedir.
Calciuni: Kızartılmış ravioli.
Cannelloni: Büyük boru şeklinde ravioli.
Cappellini: Çok ince çubuk makarna.
Conchiglie: Deniz kabuğu biçiminde makarna.
Farfalle: Kelebek ya da kurdele şeklinde makarna.
Fettuccine:Geniş enli çubuk makarna – Mönü: Tavuklu Fettuccine
Fusilli: Burgu makarna.
Gnocchi: Patetesli yuvarlak makarna.
Lasagne: Geniş düz ince makarna (Lazanya).
Linguine: Kalınlığı farklı uzun makarna.
Maccheroni: Boru makarna.
Orecchiette: Kulak şeklinde makarna.
Pappardelle: Geniş uzun çubuk makarna.
Penne: Kısa düz geniş makarna. Mönü: Közlenmiş Patlıcanlı ve Kremalı Penne
Ravioli: Mantı benzeri doldurulmuş makarna. Menü: 5 Peynirli Ravioli
Rigatoni : Kısa, geniş makarna.
Spaghetti:İnce uzun çubuk makarna. Spagetti Bolonez – Spagetti Napoliten – Kepekli Sebzeli Spagetti
Tagliatelle: Uzun, düz makarna.
Tortellini: Doldurulmuş makarna. Mönü: 3 Renkli & 3 Peynirli Tortellini
5 Peynirli Ravioli
5 Peynirli Ravioli: Türk mantısına benzeyen, İtalyan yemekleri içerisinde özel bir önemi olan ravioli (ravyoli)* son zamanlarda 5 Peynirli Ravioli olarak damak zevkinize sunuluyor.
5 peynirli ravioli
Tarifi : 5 Peynirli Ravioli : 5 Peynir (Gorgonzola, Gruyere, Raclette, Ricotta ve Sbrinz) Fesleğen, Siyah zeytin, renkli biberler ve krema sosu ile hazırlanıp, servis edilmektedir.
Ravioli nedir?
Ravioli italyan mutfağına ait bir çeşit makarna türü olup, İtalyan mantısı olarak da nitelendirilebilir. İtalyanlar bu yemeğin adını, İtalyanca’daki “ravvolgere” (sarmak, dolamak, kapatmak) fiilinden esinlenerek “ravioli” olarak belirlemişlerdir. Türk mantısından farkı ise hamurunda sirke ve bazen irmik kullanılması, maydanoz yerine fesleğen tercih edilmesi ve aralarındaki şekil farkıdır. Mantıdan genelde daha büyüktür, genellikle dikdörtgen şeklinde olup, kenarları tırtıklıdır. Mantı gibi bohça biçiminde olmayıp, kare, dikdörtgen, üçgen, daire veya hilal şeklinde de üretilmektedir. Ravioli içine krema, kırmızı et kıymaları, balık, ıspanak, patates, enginar, kestane, bal kabağı, mantar veya her türlü sert peynir konulabilmektedir.
Ravioli yemeğinin tarihçesi ve kültürel yayılımı :
14.yy da Francesco di Marco Datini adlı Venedikli İtalyan tüccar tarafından tanıtılan Ravioli, Türk mutfağında “mantı” olarak bildiğimiz yemeğin bir benzeri. Hamurun içine bir dizi besin koyarak kapatılması ve haşlanması ile yapılan, ancak içerisine konulan sosu ve gıdaları farklı olan benzer yemekler neredeyse tüm dünya mutfaklarında var. Mantı ve Ravioli’ye Yahudi mutfağında “Kreplach”, Hint mutfağında “Gujiya”, Sicilya ve Malta’da “ravjul”, Almanya’da “maultaschen”, Rusya’da “pelmeni”, Asya mutfağında “Samosa”, Ukrayna’da “varenyky”, Lübnan’da “shishbarak”, Çin mutfağında “jiaozi veya wonton” denilmekte. Türk mantısına en çok benzeyeni ise yoğurt konulduğu için Lübnan shishbarak yemeğidir.