Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Köri Soslu Tavuk
KÖRİ SOSLU TAVUK SOTE
Restaurantınızın veya evinizin becerikli aşçıları tarafından yoğurt, zeytinyağı ve limon suyu ile karışan köri sosu (*) en tazesinden sebzeler ile pişirilmiş tavuk soteyi soslandırmaktadır.
Çok uzaklardan gelen bu lezzet yanıbaşınızda…
Köri Soslu Tavuk tarifi içindekiler: Patates tava ve salatalık turşusu ile hazırlanıp, servis edilir.
(*) Köri Sosu nedir? Başta Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağına ait olan bir baharat karışımı olan köri kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil sumak, kakule zencefil hint cevizi demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşmaktadır. Özellikle ana malzemesi beyaz et olan yemeklerin yapımında kullanılmaktadır. Bütün dünyaya yayılışı 1960′lı yılların sonu ve 1970′li yılların başına denk gelmektedir.
Et Sote
Et Sote
Pratik yemekler içinde en lezzetli olanı. Dana et sote, sebze ve etin seramonisi. Et sote *, içindeki sebze ve et sayesinde vitamin ve mineral spektrumu geniş zengin ve besleyici bir ana yemek çeşidi olup kolayca hazırlanır…
Sebzeli Et sote ve içindekiler : Çeşitli sebzeler (arpacık soğanı, mantar, kırmızı biber, yeşil biber, kabak gibi), Dana eti, Patates tava ve pirinç pilavı ile yapılıp, servis edilir.
(*) Sote nedir? Soteleme kelimesinin kökeni Fransızca dilinde kavurma demektir. Sote işlemi yemeklerin yüksek sıcaklıkta ve az bir miktarda yağ kullanılması şeklindeki hızlı pişirme işlemidir. Et Sote içindeki sebzeler ve etler çabuk ve kolay pişmesi için küçük küçük doğranır. Soteleme yöntemi bir yemeği hazırlamak için uygulanabildiği gibi bazen de sadece yemeğin hazırlanmasında bir ön aşamadır. Soteleme işleminin gayesi yiyeceklerin yüzeyindeki şekerin karamelleşmesini sağlayarak ile lezzeti arttırmaktır. Karamelleşme ancak yüksek sıcaklıkta meydana gelir. Su, 100 derece sıcaklıkta kaynayıp, buharlaştığı için yemeğin sıcaklığının 100 °C’nin üstüne çıkmasına engel olur. Oysa ki yağlar kolaylıkla 100 °C’nin üzerindeki ısılara dayanabildiği için soteleme işleminde önemli bir görev yapmakta olup, gıdalar sote tavası ile sürekli döndürülerek buharlarından arındırılıp karamelize edilerek daha iyi lezzetlere ulaşmaları sağlanır. Türk mutfağında genellikle kuşbaşı veya jülyen usulü ile doğranmış et ile yapılan et sote için çeşitli baharatlar, çeşitli sebzeler kullanılmaktadır. Bunlar; arpacık soğanı, mantar, domates, kırmızı – yeşil biber…