Kolay Yemek Tarifleri

Her çeşit resimli yemek tarifi, hem de ev yapımı.

Değişik Hamsi buğulama

Eklenme: Nisan 26th, 2019 - 01:04 amYazar:
Kategori: Balık Yemekleri
Değişik Hamsi buğulama tarifi Daha önce Hamsi Buğulama Tarifi vermiştik. Bu ona çok benzeyen biraz daha farklı malzeme ve vitamin açısından zenginleştirilmiş hali:) Versiyon atladı buğulamamız ...
tamamını oku

Tereyağlı Ton Balığı

Eklenme: Nisan 25th, 2019 - 09:04 pmYazar:
Kategori: Balık Yemekleri
Tereyağlı Ton Balığı Kolay mı kolay bir tarif Tereyağlı Ton Balığı Tarifi… Doktorlar sürekli balık tüketmemizi söylüyorlar. En azından haftada 2 mutlaka balık yemeliyiz. Ton balığını ...
tamamını oku

İstanbul usulü midye dolması tarifi

Eklenme: Ocak 15th, 2010 - 06:01 pm Yazar
Kategori: Dolma Tarifleri
4 kişilik İstanbul usulü midye dolması Malzemesi: 16 tane midye 1 su bardağı pirinç 9 tane orta boy kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1.5 su bardağı ...
tamamını oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Eklenme: Kasım 20th, 2008 - 03:11 am Yazar
Kategori: Dolma Tarifleri
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması: * Malzemeleri tek tek saymadık, tarifi okudukça neler gerektiğini göreceksiniz. 30 adet kuru patlıcan için; 6 adet orta boy kurusoğan minik minik doğranacak, zeytinyağı ...
tamamını oku
Etiket: ‘tavuk’

Günün Yemeği

Günün Yemeği :

Bugün ne yemek yesem diye kararsız kalanlar için günün yemeği seçimi de bir alternatif olarak karşınızda. Sadece Öğle yemek servislerinde çıkan günün yemeği mönüsü usta aşçıların yemek seçimine göre hergün taptaze bir şekilde hazırlanıyor. Sürprizlerden hoşlanıyorsanız, ne yemek yiyeceğinize kararsız kalıyorsanız,  değişik yemekler yemek istiyorsanız  günün yemeği size değişik lezzetler sunma konusunda iddialı.

Günün YemeğiGünün Yemeği Tavsiyesi:

 

Sıklıkla Çıkan ve usta aşçıların tercihine göre hergün yenilenen günün yemekleri mönüsünden örnekler:

  • Sebzeli tavuk sote
  • Tavuklu elbasan tava
  • Tavuk baget haşlama
  • Sebzeli misket köfte
  • İzmir köfte
  • Ispanak yemeği
  • Pırasa yemeği
  • Lahana sarma dolma
  • Kremalı tavuk sote
  • Sebze graten
  • Kurufasülye
  • Nohut yemeği
  • Patlıcan musakka
  • Karnıyarık
  • Hasanpaşa köftesi

Günün yemeği seçimi için önerilerde bulunmak isteyenler aşağıya yorum yaparak, bugün ne yemek pişirsem diye düşünenlere yardımcı olabilir. Ayrıca Özel Yemekler Listesi sayfalarımızın sağ üst bölümünde öğle ve akşam yemeği menüleri hakkında günlük tavsiyeler de bulunmakta.

Sandviçler

Soğuk sandviçler, sıcak sanviçler… Hellimli, Peynirli, Kaşarlı, Janbonlu, Izgara tavuklu, ton balıklı sandviç çeşitleri ile harika bir kahvaltı sizi bekliyor. Kahvaltıda değil öğle yemeğinde de pratik ve kolay, sıcak-soğuk sandviçleri deneyebilirsiniz…

Çeşitli Sandviç Tarifleri (Sandviçe ne konulur diye kararsız kaldıysanız, işte size içine ne konulacağına dair öneriler) :

Hellim Peynirli Sandviç (Soğuk)  : Domates, köz biber, siyah zeytin, Akdeniz yeşillikleri ve pesto sos ile

Beyaz Peynir ve Domatesli Sandviç (Soğuk)  : Akdeniz yeşillikleri ile

Kaşar ve Dana Jambon ve Domatesli Sandviç (Soğuk) : Akdeniz yeşillikleri ile

Karışık Peynirli Sandviç (Soğuk)  : Kepekli panini ekmeğine; 3 çeşit peynir ve Akdeniz yeşillikleri ile

Izgara Tavuklu Sandviç (Sıcak)  : Akdeniz yeşillikleri, domates, kornişon turşu, siyah zeytin ve dip sos ile

Ton Balıklı Sandviç (Soğuk)  : Çapata ekmeğine; Akdeniz yeşillikleri, ton balığı, mısır, siyah zeytin, köz biber, kornişon turşu ve ballı hardal sos ile  servis edilir.

Piliç But Izgara

Piliç but ızgara :

İsminden de anlaşılacağı gibi tavuk but ızgara yapımında kullanılacak tavuğun but kısmından çıkarılan tavuk eti, kasaptan veya marketten günlük olarak gelenler arasından seçilmeli ve usta bir şekilde size özgü özel bir sosla terbiye edildikten sonra ızgara işlemine başlanmalıdır.

Tavuk etinin en lezzetli bölgelerinden olan butlar mümkünse hazır markalardan değil, köy tavuğu denilen organik yöntemle yetiştirilen piliçlerden seçilmelidir. Özenli bir şekilde seçilen bu beyaz etler, sağlıklı pişirme metodlarından biri olan ızgarada pişirilen tavuk butu zengin garnitürleri ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Piliç but ızgara

 

Tavuk But Izgara tarifi: Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile beraber hazırlanıp, servis edilir.

Tavsiye: Tavuk eti alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Tavuğunun derisinin açık renkte ve nemli olmasına dikkat edilmeli.
  • Tavuğun tazeliği göğüs etinin dolgunluğundan ve göğüs kemiğinin esnekliğinden anlaşılır.
  • Tavuğun eti gevşek ve pelte gibiyse bayat anlamına gelir.
  • Eti pişirdiğinizde rengi kırmızıya dönüyorsa yememelisiniz.

Piliç Göğüs Izgara

Piliç göğüs ızgara :

Tavuk göğüs ızgara yapımında kullanılan tavuk günlük olarak, en tazesinden temin edilmeli ve uygun et seçimi yapılmalıdır. Piliç göğüsleri üreticiler tarafından işlenir. Ancak bulabiliyorsanız organik piliç bulmanızı tavsiye ederiz.

Piliç göğüs ızgara size özel formülü olan bir sosla terbiye edilirse daha leziz olur. Sağlığına dikkat eden ve aynı zaman da lezzet kaygısı olan siz  insanlar için piliç eti en sağlıklı pişirme teniklerinden biri olan ızagarada hazırlayıp, yemek en sağlıklı beslenme yöntemidir.

Piliç göğüs ızgara

Piliç göğüs ızgara

 

(*) Dünyada bir çok mutfağa girmiş olan tavuk eti pek çok farklı malzemeyle birleşerek farklı tarzlarda yemeklerin oluşmasına katkı sağlar. Tavuk eti sağlık ve az kalori içermesi açısından kırmızı ete göre daha çok tercih edilir. Özellikle göğüs etinin az yağlı olması kilo kaygısı olanlar için oldukça fazla tercih edilmesine neden olmuştur.

– Tavuk Göğüs Izgara tarifi; Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.

Piliç Şinitzel

Piliç Şinitzel :

Alman mutfağının en güzel yemeklerinden olan Piliç şinitzel (*).  Restaurant veya evinizin maharetli aşçıları tarafından kolayca hazırlanan ve modern bir yiyecek olan tavuk şinitzeli yemek ayrı bir keyif…

 

Piliç Şinitzel

Piliç Şinitzel.

Tavuk Şnitzel tarifi:  Patates tava ve taze yeşillikler ile hazırlanıp, servis edilir.

(*) Piliç Şinitzel nedir? Adını Almanca da  “küçük , kesilmiş olan şey” anlamına gelen schnitzel kelimesinden alan piliç şinitzel, isminden de anlaşıldığı üzere Alman mutfağına ait bir yemektir. Tavuğun  göğüs etinin ince kesilerek dövülüp daha da ince bir hale getirilmesinden sonra una bulanması ve sonrasın da yumurtaya bulanarak nihayetinde de galeta ununa bulanmasıyla hazırlanır. Böylelikle İnce bir hal alan tavuk eti kolay pişer. Asıl maharet bu ince tavuk etini kurutmadan, içinde ki suyu kaybettirmeden pişirmek ve doğru garnitürlerle servis etmektedir.

Köri Soslu Tavuk

KÖRİ SOSLU TAVUK SOTE

Restaurantınızın veya evinizin becerikli aşçıları tarafından yoğurt, zeytinyağı ve limon suyu ile karışan köri sosu (*) en tazesinden sebzeler ile pişirilmiş tavuk soteyi soslandırmaktadır.

Çok uzaklardan gelen bu lezzet yanıbaşınızda…

 

 

Köri Soslu Tavuk tarifi içindekiler: Patates tava ve salatalık turşusu ile hazırlanıp, servis edilir.

(*) Köri Sosu nedir?  Başta Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağına ait olan bir baharat karışımı olan köri kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil sumak, kakule zencefil hint cevizi demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşmaktadır. Özellikle ana malzemesi beyaz et olan yemeklerin yapımında kullanılmaktadır. Bütün dünyaya yayılışı 1960′lı yılların sonu ve 1970′li yılların başına denk gelmektedir.

Tavuklu Pizza

Tavuklu Pizza

Tavuk eti ile hazırlanan pizza denediniz mi? Mozzarella peyniri, tavuk, közlenmiş yeşil biber, siyah zeytin, kekik ve domates sosu ile servis edilen tavuklu pizza dengeli beslenme ve diyet * açısından Italyan mutfağının etli bir pizza çeşidi. Kırmızı et tüketmek istemiyorsanız, sebzeli ve beyaz etli tavuklu pizza ile aradığınız lezzeti bulacaksınız.

 

Tavuklu Pizza

 

Et mamülleri ağırlıklı pizza tercih ediyorsanız, doymuş yağ ve kalori oranı yüksek şarküteri ürünü ile yapılan pizzalara nazaran çok daha sağlıklı sebzeli tavuklu pizza denemenizi öneririz.

Pizza Türleri

İtalyan kökenli hamur işi yemeği olarak bilenen pizzalar ve çeşitli pizza türleri ülkeden ülkeye değiştiği gibi dünya mutfaklarında üzerine çeşitli malzemeler konulurak yapılır. Kaşar peyniri, mısır, domates, salam, sosis, zeytin, biber gibi ana malzemeleri dışında türlü malzemenin konulduğu pizza çeşitleri de hazırlanmaktadır. Özellikle menşei olan İtalya *  ve en çok tületilen yer olan ABD’de birçok pizza çeşidi geliştirilmiştir. Dünyanın her yerinde italyan pizza restaurantlar tarafından evlere kolayca paket servis edilebidiği için ülkemizde olduğu gibi tüketimi de oldukça fazladır.

BAZI PİZZA TÜRLERİ

  • Margheritta Pizza
  • Tavuklu Pizza
  • Akdeniz Pizza
  • Sebzeli Pizza
  • Hellimli Pizza
  • Special Pizza
  • Seçeceğiniz malzemeler ile her çeşit pizza yapabilirsiniz

 

Pizzanın tarihçesi : Pizza savaş döneminde bulunmuş bir yemektir. Savaş zamanında İtalyan kadınlar yokluk yüzünden bir hamur üzerine buldukları malzemeleri koyarak pizzayı sıkça yapmak zorunda kalmışlardır. Pizza (İtalyanca karşılığı Pittsa) İtalya’nın Napoli bölgesinde meşhur olmuş ve buradan tüm dünyaya yayılmıştır. Dünya mutfaklarında ”pizzeria” olarak da adlandırılmaktadır.

Pizza (Italyan dilinde: [pittsa],  latin kökenli bir kelime olup pìnsere kelimesinden türemiş,  Yunanlıların pēktos kelimesinden esinlenilmiştir. Yunancada pitta olarak da bilinen pizza Bizans döneminde, ekmeğin üzerine zeytinyağı, çeşitli sebzeler ve peynir konularak hazırlanıyordu. Aslında pizza dünya mutfak litaratüründe Türkçe dilinde “pide”,Bulgar-Hırvat- Sırp mutfaklarında ise pita olarak bilindiği gibi , Arnavutluk’ta pite ve modern Yahudi dilinde ise pittāh olarak biliniyordu.  Orijinal Modern pizza ise Italya’da Neapolitan pizza olarak üretilmiş ve onu Pizza Margherita ve diğer pizza türleri takip etmiştir.

Pizza Fırında Pişerken Dünya mutfaklarında genel olarak Pizzada Kullanılan Malzemeler

Mozzarella Peyniri – Beyaz Peynir – Acı Biber – Mısır – Yeşil biber – Soğan – Siyah Zeytin – Yeşil Zeytin – Mantar – Baharatlı Kıyma – Kuru Fesleğen – Ispanak – Enginar – Brokoli – Küp Tavuk – Küp Hindi – Domates – Pastırma – Sosis – Pepperoni (Hafif Acılı Biber) – Salam – Küp Sucuk – Dana Jambon – Sucuk – Ton Balığı – Köz Kırmızı Biber – Kekik – Sarımsak.

Pizza Çeşitleri :

İtalyan pizzaları: Lazio stili Pizza – Romana Sicilya stili pizza – Beyaz pizza – Neapolitan pizza – Pizza Margarita.

İtalya dışında yapılan pizzalar: Amerikan New York Pizzası – Chicago Pizzası – California pizzası – Yunan Pizzası – Hawaii pizzası – Taco pizza ve en çok tercih edilen Karışık pizza.

Tavuklu Sebzeli Noodle

Çin mutfağının kolay, çabuk hazırlanan leziz makarna türü Noodle, Çinli aşçılarının hünerli elleri ile Tavuklu ve Sebzeli Noodle olarak da hazırlanır. Tavuklu sebzeli Noodle, özel hazırlanan sosu ile farklı bir lezzet sunuyor.

Tavuklu ve Sebzeli Noodle : Tavuk ve Izgara sebzeler ile…

Noodle Nedir, Nasıl Bir yiyecektir? Son yıllarda Türkiye’de sıkça tüketilen Noodle bir Çin yemeği olup, “Çin Eriştesi” veya ‘Çin Makarnası’ olarak da nitelendirilebilir. Uzakdoğu mutfağı, Japon ve Çin lokantalarının ana yemeklerinden olan Noodle, durum buğdayından yapılır. Makarnaya çok benzeyen Noodle’ın şekli ince uzun veya kıvrım kıvrımdır. Orijinal Çin yemeği Noodle, wokta çok yüksek ısılarda pişirilir.

Çinliler tarafından günlük yaşam ve iş koşuşturmacısında kolayca hazırlanarak (bizdeki “çabuk çorba” gibi) yenilen bir yiyecek olması nedeniyle çok tercih edilmektedir.

Noodle’ın Türkiye’deki makarna ve erişteden farkı; Boyutu, hazırlanışı ve yenme biçimidir. Görünüm olarak ülkemizdeki spagetti makarnalara benzemekle birlikten çok daha ince ve kısa yapıdadır. Japonlar Noodle yemeğine kullandıkları buğdayın türüne göre farklı isimler takmışlardır. Karabuğday ile yapılana “soba”, bildiğimiz geleneksel buğday ile yapılana “udon”, Çin’den transfer edilene ise “ramen” noodle olarak adlandırılmaktadır.

Noodle nasıl yenilir? Sosu ile beraber sulu olarak veya çubukla yenilebilmektedir.

Noodle ve makarna arasındaki fark yapılış şeklinden kaynaklanır. Makarnadan daha ince ve kırılgan olup, pişme süresi çok daha hızlıdır.  Noodle, genellikle normal unla üretilir. Pirinç unundan ve çeşitli unlardan da noodle yapılır. Makarnadan farklı olarak pek çok farklı çeşide sahiptir. Çoğunda yumurta kullanılır. Bir ön pişirme sürecinden geçer.

Noodle, Akşam veya öğle yemeğine zaman ayıramayacak kadar meşgul olanlar için hızlı bir yiyecektir. Çin menşeili noodle, sulu, soğuk veya sıcak hazırlanaabildiği gibi soslarıyla, Soya filizi, mantar, sebze, deniz ürünleri, tavuk, kırmızı et gibi çeşitli ek malzemelerle yapılabilmekte, acı sos, soya sosu, çeşitli baharatlar eklenebilmektedir. .

Diğer bazı Noodle Çeşitleri: Yumurtalı Noodle, Tavuklu Noodle, Sebzeli Noodle, Kırmızı Etli Noodle, Pirinçli Noodle, Karidesli Noodle.

Salata Çeşitleri

Salata çeşitleri : Türk ve Dünya mutfaklarından seçme, vitamin ve salata türüne göre protein açısından zengin klasik ve modern salata türleri ile Türk mutfağının en çok ilgi çeken salatalar* mönüsü…

Salatalar (Tüm salata türleri Salata Tarifleri bölümünde bulunmaktadır) :

  • Mevsim Salatası – Mevsim yeşillikleri, domates, salatalık ve isteğe göre soğan ile
  • Çoban Salata – Domates, salatalık, yeşil biber ve isteğe göre soğan ile
  • Modern Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; taze baharatlar ve soya sosu ile marine edilerek sotelenmiş tavuk parçaları, ceviz ve hardal sos ile
  • Izgara Sebze Salatası – Kabak, patlıcan, havuç, soya filizi, salatalık, cherry domates ve balzamik sos ile
  • Izgara Hellim Peynirli Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; ızgara hellim peyniri, cherry domates, siyah zeytin, salatalık ve balzamik sos ile
  • Ton Balıklı Salata – Renkli biberler, soğan, mısır, kapari, zeytinyağı ve limon sos ile
  • Tavuklu Sezar Salata – Parmesan peyniri, mısır, kruton ekmeği, ızgara tavuk parçaları ve Sezar sos ile …

(*) Tarihçe ve Salata Kültürü: Salatalar, iştah açmak için, yemek ile birlikte yenilmek üzere, genellikle pişirilmeksizin, taze sebzelerden hazırlanan, vitamin açısından çok zengin yardımcı yiyeceklerdir. Salata çeşitleri ülkemizde de özellikle diyet veya takviye yemek olarak yaygın olarak tüketilmektedir. Avrupa mutfaklarında da çeşitli sebze, meyve ve etlerden salata yapılmaktadır. Salata özellikle İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar. Form kazanmak için salatayı yemeklerden önce ordövr ya da ana yemek olarak yemeyi alışkanlık haline getiren Fransızlar, salataları iştah açıcılığının yanısıra besin değeri ve kalori açısından önemsemişler, diyet menülerinin en önemli yiyeceği olarrak görmüşlerdir. Günümüz Türk mutfağında da Salata, yalnız yeşil yapraklı sebzelerden (kıvırcık, marul, maydanoz, roka, tere ve sair) yapıldığı gibi, yenilebilir kök ve çiçek, hatta çiğ olarak yenilebilen her tür sebzeden de yapılabilmekte olup, son zamanlarda kullanılan malzemenin organik olmasına dikkat çekilmektedir.

  
Anasayfa |  Yemekler