Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Sezar Salatası
Tavuklu Sezar salatası * salata çeşitleri arasında Sezar sos ile Izgara tavuk dilimleri, Parmesan peyniri, kruton ekmeği, mısır ile üretilen oldukça tercih edilen bir salata türü.
Tavuklu Sezar Salata
* Sezar salatası nedir, tarihçesi nedir, kökeni hangi ülke mutfağıdır?
Sezar salatasının Julius Sezar ile hiçbir ilgisi yoktur. Tam tersine kökeni Amerikan mutfağıdır. Yani bilinen sezar salatası aslında Amerikan yemeğidir.
Geleneksel Amerikan mutfağı dendiğinde ilk aklınıza gelmesi gereken şey Sezar salatasıdır. Bu, doğranmış kaşık marulu, sarmısaklı ekmek krutonları, rendelenmiş parmesan peyniri ve Sezar sosun karışımından oluşan harika salata ABD’de hemen hemen tüm restoranların menüsünde bulunur.
SEZAR SALATASININ TARİHÇESİ : 1920′li senelerde ABD’de yaşanan içki yasağı döneminde parası olanlar, San Diego’dan sınırı geçip Tijuana’ya giderler ve burada içki yasağını doyasıya delerlermiş. O devrin Tijuana’sında çok ünlü olan Casesar’s Palace otelinin sahibi ve şefi Caesar (Sezar) Cardini (1896-1956), Amerika’nın bağımsızlık günü kutlamalarının yapıldığı 4 Temmuz 1924 tarihinde otele gelen müşteri sayısının fazlalığı ve yiyeceklerin bitmesi üzerine mutfakta geriye kalan yiyecekleri bir araya getirip müşterilerinin gözleri önünde bu salatayı icad etmiştir.
Sezar Cardini’nin o gün yarattığı Sezar salatası tarifinde, kaşık marulu, sarmısak, kruton, parmesan peyniri, yumurta, zeytinyağı ve Worchester sosu bulunmaktadır. Mucidinşin ilk uygulamasının devamı olarak müşterilerin yanında hazırlanıp sunulmaktaydı. Orijinal Sezar salatasında kaşık marulunun yaprakları bıçak ile doğranmaz, onun yerine salata sosu bütün haldeki yaprakların içlerine sürülür, üstlerine ekmek kıtırları konup düz bir tabağın içinde marullar yan yana dizilerek servis edilirdi.
1926 yılında, 1.ci Dünya savaşı sıraında İtalyan hava kuvvetlerinde Pilot olarak görev yapan Sezar’ın kardeşi Alex Cardini, abisinin Tijuana restoranında çalışmaya başladıktan bir süre sonra ünlü Sezar sosu üzerinde değişiklikler denemiş, salatanın sosuna ançuez (konserve sardalya) ekleyerek “Pilot Salatası” manasına gelen “Aviator’s Salad” olarak isimlendirse de bu mayonezli ve ançuezli sezar sosu çok daha fazla beğenildiğinden, “Sezar Salatası” bu yeni sezar sosunu içeren salata olarak da anılmaya başlamıştır. Caesar Cardini, 1948 yılında Sezar sosu için patent alarak buluşunu resmileştirmiştir. Ancak sezar salatasının benzerlerinin TEX-MEX Meksika mutfağında da zaten varolduğunu ifade edebiliriz.
Salata Çeşitleri
Salata çeşitleri : Türk ve Dünya mutfaklarından seçme, vitamin ve salata türüne göre protein açısından zengin klasik ve modern salata türleri ile Türk mutfağının en çok ilgi çeken salatalar* mönüsü…

- Mevsim Salatası – Mevsim yeşillikleri, domates, salatalık ve isteğe göre soğan ile
- Çoban Salata – Domates, salatalık, yeşil biber ve isteğe göre soğan ile
- Modern Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; taze baharatlar ve soya sosu ile marine edilerek sotelenmiş tavuk parçaları, ceviz ve hardal sos ile
- Izgara Sebze Salatası – Kabak, patlıcan, havuç, soya filizi, salatalık, cherry domates ve balzamik sos ile
- Izgara Hellim Peynirli Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; ızgara hellim peyniri, cherry domates, siyah zeytin, salatalık ve balzamik sos ile
- Ton Balıklı Salata – Renkli biberler, soğan, mısır, kapari, zeytinyağı ve limon sos ile
- Tavuklu Sezar Salata – Parmesan peyniri, mısır, kruton ekmeği, ızgara tavuk parçaları ve Sezar sos ile …
(*) Tarihçe ve Salata Kültürü: Salatalar, iştah açmak için, yemek ile birlikte yenilmek üzere, genellikle pişirilmeksizin, taze sebzelerden hazırlanan, vitamin açısından çok zengin yardımcı yiyeceklerdir. Salata çeşitleri ülkemizde de özellikle diyet veya takviye yemek olarak yaygın olarak tüketilmektedir. Avrupa mutfaklarında da çeşitli sebze, meyve ve etlerden salata yapılmaktadır. Salata özellikle İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar. Form kazanmak için salatayı yemeklerden önce ordövr ya da ana yemek olarak yemeyi alışkanlık haline getiren Fransızlar, salataları iştah açıcılığının yanısıra besin değeri ve kalori açısından önemsemişler, diyet menülerinin en önemli yiyeceği olarrak görmüşlerdir. Günümüz Türk mutfağında da Salata, yalnız yeşil yapraklı sebzelerden (kıvırcık, marul, maydanoz, roka, tere ve sair) yapıldığı gibi, yenilebilir kök ve çiçek, hatta çiğ olarak yenilebilen her tür sebzeden de yapılabilmekte olup, son zamanlarda kullanılan malzemenin organik olmasına dikkat çekilmektedir.