Değişik Hamsi buğulama
Tereyağlı Ton Balığı
Peynirli Poğaça Tarifi
Uçan Kurabiye Tarifi
İstanbul usulü midye dolması tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Tereyağlı Ton Balığı
Tereyağlı Ton Balığı
Kolay mı kolay bir tarif Tereyağlı Ton Balığı Tarifi… Doktorlar sürekli balık tüketmemizi söylüyorlar. En azından haftada 2 mutlaka balık yemeliyiz. Ton balığını ilk defa gördüm, çok şeker tonton bir balıktı… Balık pişirirken önemli olan suyunu kaybettirmeden, balığı kurutmadan pişirmek. O yüzden fırın poşetinde pişirmeyi tercih ettim. Ama ton balığı fırın poşetin de pişirildiği gibi, tavada az tereyağı ile önlü arkalı 4’er dakika pişirilerek de tüketilebilir.

tereyagli-ton-baligi
Malzemeler:
Ton balığı
tereyağı
tuz
Yapılışı:
1. Balığınızı yıkayıp, suyunu süzdürün. Fazla suyunu havlu kağıt ile aldırın.
2. Ton balığınızı tuzlayın. Fırın torbasına tek sıra halinde yerleştirin.
3. Her bir ton balığı parçasının üzerin ufak ufak tereyağı parçaları koyun ve poşetinizi kapatın. İğneyle delikler açın.
4. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dk pişirin.
5. Daha kızarmış sevenler, poşeti üstten açarak 5dakika da ızgara ayarında ton balığının kızarmasını sağlasınlar.
Afiyet olsun
Püf Nokta:
Balığınızın suyunu iyice kurulayın, fırın torbasında piştiği için kendisi de suyunu verecektir.
Biz biraz fırının ızgara ayarında kızarttık, tercih sizin.
Sandviçler
Soğuk sandviçler, sıcak sanviçler… Hellimli, Peynirli, Kaşarlı, Janbonlu, Izgara tavuklu, ton balıklı sandviç çeşitleri ile harika bir kahvaltı sizi bekliyor. Kahvaltıda değil öğle yemeğinde de pratik ve kolay, sıcak-soğuk sandviçleri deneyebilirsiniz…
Çeşitli Sandviç Tarifleri (Sandviçe ne konulur diye kararsız kaldıysanız, işte size içine ne konulacağına dair öneriler) :
Hellim Peynirli Sandviç (Soğuk) : Domates, köz biber, siyah zeytin, Akdeniz yeşillikleri ve pesto sos ile
Beyaz Peynir ve Domatesli Sandviç (Soğuk) : Akdeniz yeşillikleri ile
Kaşar ve Dana Jambon ve Domatesli Sandviç (Soğuk) : Akdeniz yeşillikleri ile
Karışık Peynirli Sandviç (Soğuk) : Kepekli panini ekmeğine; 3 çeşit peynir ve Akdeniz yeşillikleri ile
Izgara Tavuklu Sandviç (Sıcak) : Akdeniz yeşillikleri, domates, kornişon turşu, siyah zeytin ve dip sos ile
Ton Balıklı Sandviç (Soğuk) : Çapata ekmeğine; Akdeniz yeşillikleri, ton balığı, mısır, siyah zeytin, köz biber, kornişon turşu ve ballı hardal sos ile servis edilir.
Salata Çeşitleri
Salata çeşitleri : Türk ve Dünya mutfaklarından seçme, vitamin ve salata türüne göre protein açısından zengin klasik ve modern salata türleri ile Türk mutfağının en çok ilgi çeken salatalar* mönüsü…

- Mevsim Salatası – Mevsim yeşillikleri, domates, salatalık ve isteğe göre soğan ile
- Çoban Salata – Domates, salatalık, yeşil biber ve isteğe göre soğan ile
- Modern Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; taze baharatlar ve soya sosu ile marine edilerek sotelenmiş tavuk parçaları, ceviz ve hardal sos ile
- Izgara Sebze Salatası – Kabak, patlıcan, havuç, soya filizi, salatalık, cherry domates ve balzamik sos ile
- Izgara Hellim Peynirli Salata – Akdeniz yeşillikleri üzerine; ızgara hellim peyniri, cherry domates, siyah zeytin, salatalık ve balzamik sos ile
- Ton Balıklı Salata – Renkli biberler, soğan, mısır, kapari, zeytinyağı ve limon sos ile
- Tavuklu Sezar Salata – Parmesan peyniri, mısır, kruton ekmeği, ızgara tavuk parçaları ve Sezar sos ile …
(*) Tarihçe ve Salata Kültürü: Salatalar, iştah açmak için, yemek ile birlikte yenilmek üzere, genellikle pişirilmeksizin, taze sebzelerden hazırlanan, vitamin açısından çok zengin yardımcı yiyeceklerdir. Salata çeşitleri ülkemizde de özellikle diyet veya takviye yemek olarak yaygın olarak tüketilmektedir. Avrupa mutfaklarında da çeşitli sebze, meyve ve etlerden salata yapılmaktadır. Salata özellikle İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar. Form kazanmak için salatayı yemeklerden önce ordövr ya da ana yemek olarak yemeyi alışkanlık haline getiren Fransızlar, salataları iştah açıcılığının yanısıra besin değeri ve kalori açısından önemsemişler, diyet menülerinin en önemli yiyeceği olarrak görmüşlerdir. Günümüz Türk mutfağında da Salata, yalnız yeşil yapraklı sebzelerden (kıvırcık, marul, maydanoz, roka, tere ve sair) yapıldığı gibi, yenilebilir kök ve çiçek, hatta çiğ olarak yenilebilen her tür sebzeden de yapılabilmekte olup, son zamanlarda kullanılan malzemenin organik olmasına dikkat çekilmektedir.