Kolay Yemek Tarifleri

Her çeşit resimli yemek tarifi, hem de ev yapımı.

Değişik Hamsi buğulama

Eklenme: Nisan 26th, 2019 - 01:04 amYazar:
Kategori: Balık Yemekleri
Değişik Hamsi buğulama tarifi Daha önce Hamsi Buğulama Tarifi vermiştik. Bu ona çok benzeyen biraz daha farklı malzeme ve vitamin açısından zenginleştirilmiş hali:) Versiyon atladı buğulamamız ...
tamamını oku

Tereyağlı Ton Balığı

Eklenme: Nisan 25th, 2019 - 09:04 pmYazar:
Kategori: Balık Yemekleri
Tereyağlı Ton Balığı Kolay mı kolay bir tarif Tereyağlı Ton Balığı Tarifi… Doktorlar sürekli balık tüketmemizi söylüyorlar. En azından haftada 2 mutlaka balık yemeliyiz. Ton balığını ...
tamamını oku

İstanbul usulü midye dolması tarifi

Eklenme: Ocak 15th, 2010 - 06:01 pm Yazar
Kategori: Dolma Tarifleri
4 kişilik İstanbul usulü midye dolması Malzemesi: 16 tane midye 1 su bardağı pirinç 9 tane orta boy kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1.5 su bardağı ...
tamamını oku

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Eklenme: Kasım 20th, 2008 - 03:11 am Yazar
Kategori: Dolma Tarifleri
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması: * Malzemeleri tek tek saymadık, tarifi okudukça neler gerektiğini göreceksiniz. 30 adet kuru patlıcan için; 6 adet orta boy kurusoğan minik minik doğranacak, zeytinyağı ...
tamamını oku
Et Yemekleri's Articles

Piliç But Izgara

Piliç but ızgara :

İsminden de anlaşılacağı gibi tavuk but ızgara yapımında kullanılacak tavuğun but kısmından çıkarılan tavuk eti, kasaptan veya marketten günlük olarak gelenler arasından seçilmeli ve usta bir şekilde size özgü özel bir sosla terbiye edildikten sonra ızgara işlemine başlanmalıdır.

Tavuk etinin en lezzetli bölgelerinden olan butlar mümkünse hazır markalardan değil, köy tavuğu denilen organik yöntemle yetiştirilen piliçlerden seçilmelidir. Özenli bir şekilde seçilen bu beyaz etler, sağlıklı pişirme metodlarından biri olan ızgarada pişirilen tavuk butu zengin garnitürleri ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Piliç but ızgara

 

Tavuk But Izgara tarifi: Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile beraber hazırlanıp, servis edilir.

Tavsiye: Tavuk eti alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Tavuğunun derisinin açık renkte ve nemli olmasına dikkat edilmeli.
  • Tavuğun tazeliği göğüs etinin dolgunluğundan ve göğüs kemiğinin esnekliğinden anlaşılır.
  • Tavuğun eti gevşek ve pelte gibiyse bayat anlamına gelir.
  • Eti pişirdiğinizde rengi kırmızıya dönüyorsa yememelisiniz.

Piliç Göğüs Izgara

Piliç göğüs ızgara :

Tavuk göğüs ızgara yapımında kullanılan tavuk günlük olarak, en tazesinden temin edilmeli ve uygun et seçimi yapılmalıdır. Piliç göğüsleri üreticiler tarafından işlenir. Ancak bulabiliyorsanız organik piliç bulmanızı tavsiye ederiz.

Piliç göğüs ızgara size özel formülü olan bir sosla terbiye edilirse daha leziz olur. Sağlığına dikkat eden ve aynı zaman da lezzet kaygısı olan siz  insanlar için piliç eti en sağlıklı pişirme teniklerinden biri olan ızagarada hazırlayıp, yemek en sağlıklı beslenme yöntemidir.

Piliç göğüs ızgara

Piliç göğüs ızgara

 

(*) Dünyada bir çok mutfağa girmiş olan tavuk eti pek çok farklı malzemeyle birleşerek farklı tarzlarda yemeklerin oluşmasına katkı sağlar. Tavuk eti sağlık ve az kalori içermesi açısından kırmızı ete göre daha çok tercih edilir. Özellikle göğüs etinin az yağlı olması kilo kaygısı olanlar için oldukça fazla tercih edilmesine neden olmuştur.

– Tavuk Göğüs Izgara tarifi; Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.

Izgara Köfte

Izgara Köfte : Türk mutfağında köftesi ile ün salmış pek çok bölge vardır. Örnek olarak bu bölgelerden biri de İstanbul, Zeytinburnu Merkez Efendi semti, Bozlak köftesi, İnegöl köfte, Tekirdağ köfte ve Ödemiş köfte vs.dir. Çeşitli yörelerde değişik formlarda köfte yapmanın ne kadar ciddi bir iş olduğunu bilenler, yapılan birçok denemeden sonra, uzun uğraşlar sonucu insanların beğenisini kazanacak bir ızgara köfte yapmayı başarır. Tabii ki yapımı ile uğraşan kişinin elinin farkıyla pişirilen bu lezzet harikasını tadmak çok kolay değildir. Türkiye’de özellikle ızgara köfte yapmımı ile meşhur olan restaurant zincirleri de oldukça revaçtadır.

Izgara köfte

Izgara Köfte tarifi : Pirinç pilavı, közlenmiş domates, közlenmiş yeşil biber ve salatalık turşusu ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.

 

Geleneksel Türk mutfağının önemli yiyeceklerinden biri olan köfte, ana malzemesi kıyma olan bir harcın kızartılmasıyla yapılan ve bir çok çeşidi olan bir yemektir. 300’e yakın çeşidi olduğu söylendiği gibi çeşitli köfte yapma ve pişirme yöntemleri bulunmaktadır.

Kuzu Külbastı

Kuzu Külbastı :

Kuzu etinden yapılan ızgara kuzu külbastı en üst seviyede lezzeti elde etmek için ustalık isteyen pişirme işlemi (*) sayesinde istenilen lezzete ulaşır.

Kuzu Külbastı tarifi – Pirinç pilavı, közlenmiş domates ve közlenmiş yeşil biber ile birlikte hazırlanıp, servis edilir.

 

(*) Kuzu külbastı erkek süt kuzusu etinden yapılır. Bunun nedeni de büyükbaş hayvanlara göre etinin daha yumuşak olmasıdır. Kuzu külbastı hayvanın boyun ya da but kısmından hazırlanır. Adından da anlaşılacağı gibi ızgara da pişirilir.  (Türk mutfağında bazı yörelerde Kuzu külbastı fırın kullanılarak da hazırlanabilir).  Mangal kültürünün yerleşik olduğu Anadolu topraklarında çokca  tercih edilen bir yemek çeşididir. Restauranttaki veya evinizdeki usta aşçıları tarafından özel karışımda  bir gün bekletilen kuzu külbastı eti içindeki suyu kaybetmeyecek şekilde yine usta aşçılar tarafından ızgarada pişirilir. Pişirme esnasında ızgara kullanmaktaki asıl yetenek etin suyunu kaybetmesini engellemektir.

Piliç Şinitzel

Piliç Şinitzel :

Alman mutfağının en güzel yemeklerinden olan Piliç şinitzel (*).  Restaurant veya evinizin maharetli aşçıları tarafından kolayca hazırlanan ve modern bir yiyecek olan tavuk şinitzeli yemek ayrı bir keyif…

 

Piliç Şinitzel

Piliç Şinitzel.

Tavuk Şnitzel tarifi:  Patates tava ve taze yeşillikler ile hazırlanıp, servis edilir.

(*) Piliç Şinitzel nedir? Adını Almanca da  “küçük , kesilmiş olan şey” anlamına gelen schnitzel kelimesinden alan piliç şinitzel, isminden de anlaşıldığı üzere Alman mutfağına ait bir yemektir. Tavuğun  göğüs etinin ince kesilerek dövülüp daha da ince bir hale getirilmesinden sonra una bulanması ve sonrasın da yumurtaya bulanarak nihayetinde de galeta ununa bulanmasıyla hazırlanır. Böylelikle İnce bir hal alan tavuk eti kolay pişer. Asıl maharet bu ince tavuk etini kurutmadan, içinde ki suyu kaybettirmeden pişirmek ve doğru garnitürlerle servis etmektedir.

Yoğurtlu Köfte

YOĞURTLU KÖFTE :

Türk gurmelerinin yoğun ilgisini çeken yoğurtlu köfte (*) tam bir lezzet şöleni… Yoksa siz hala bu eşsiz lezzeti denemediniz mi?…Yoğurtlu Köfte klasik köfteye tad veren moda…

Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte tarifi – Tereyağlı kızarmış küp ekmek üzerine yoğurt ve domates sosu ile hazırlanıp, servis edilir.

(*) Anadolu mutfağının eşsiz hazinesinden bir lezzet olan yoğurtlu köfte ülkemizin değişik yörelerinde (Van, Ödemiş, Manisa vs illere özel ve farklı türlerde) birbirine yakın şekilerde hazırlanmaktadır. İskender kebap’tan da esinlenildiği söylenen yoğurtlu köfte, tırnaklı pide üzerine yoğurt dökülmesiyle, bunun üzerine becerikli aşçılarımız tarafından hazırlanan  formülü kendimize özgü küre şeklindeki köftelerin yerleştirilip üzerilerine domates sos ve kızgın teryeğı dökülmesiyle hazırlanır.

Köri Soslu Tavuk

KÖRİ SOSLU TAVUK SOTE

Restaurantınızın veya evinizin becerikli aşçıları tarafından yoğurt, zeytinyağı ve limon suyu ile karışan köri sosu (*) en tazesinden sebzeler ile pişirilmiş tavuk soteyi soslandırmaktadır.

Çok uzaklardan gelen bu lezzet yanıbaşınızda…

 

 

Köri Soslu Tavuk tarifi içindekiler: Patates tava ve salatalık turşusu ile hazırlanıp, servis edilir.

(*) Köri Sosu nedir?  Başta Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağına ait olan bir baharat karışımı olan köri kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil sumak, kakule zencefil hint cevizi demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşmaktadır. Özellikle ana malzemesi beyaz et olan yemeklerin yapımında kullanılmaktadır. Bütün dünyaya yayılışı 1960′lı yılların sonu ve 1970′li yılların başına denk gelmektedir.

Et Sote

Et Sote

Pratik yemekler içinde en lezzetli olanı. Dana et sote, sebze ve etin seramonisi. Et sote *, içindeki sebze ve et sayesinde vitamin ve mineral spektrumu geniş zengin ve besleyici bir ana yemek çeşidi olup kolayca hazırlanır…

Sebzeli Et sote ve içindekiler : Çeşitli sebzeler (arpacık soğanı, mantar, kırmızı biber, yeşil biber, kabak gibi), Dana eti, Patates tava ve pirinç pilavı ile yapılıp, servis edilir.

(*) Sote nedir? Soteleme kelimesinin kökeni Fransızca dilinde kavurma demektir.  Sote işlemi yemeklerin yüksek sıcaklıkta ve az bir miktarda yağ kullanılması şeklindeki hızlı pişirme işlemidir. Et Sote içindeki sebzeler ve etler çabuk ve kolay pişmesi için küçük küçük doğranır. Soteleme yöntemi bir yemeği hazırlamak için uygulanabildiği gibi bazen de sadece yemeğin hazırlanmasında bir ön aşamadır. Soteleme işleminin gayesi yiyeceklerin yüzeyindeki şekerin karamelleşmesini sağlayarak ile lezzeti arttırmaktır. Karamelleşme ancak yüksek sıcaklıkta meydana gelir. Su, 100 derece sıcaklıkta kaynayıp, buharlaştığı için yemeğin sıcaklığının 100 °C’nin üstüne çıkmasına engel olur. Oysa ki yağlar kolaylıkla 100 °C’nin üzerindeki ısılara dayanabildiği için soteleme işleminde önemli bir görev yapmakta olup, gıdalar sote tavası ile sürekli döndürülerek buharlarından arındırılıp karamelize edilerek daha iyi lezzetlere ulaşmaları sağlanır. Türk mutfağında genellikle kuşbaşı veya jülyen usulü ile doğranmış et ile yapılan et sote için çeşitli baharatlar, çeşitli sebzeler kullanılmaktadır. Bunlar; arpacık soğanı, mantar, domates, kırmızı – yeşil biber…

Mantar Soslu Bonfile

Mantar Soslu Bonfile

Garnitürleri ve kremalı mantarlı sosu ile özenle hazırlanan dana bonfile klasik ana yemek olup, lezzetli bonfile marine ve terbiye edilerek dilediğiniz pişkinlikte (yani az pişmiş, çok pişmiş) pişirilen, protein ve besin değeri yüksek olan bonfileyi özellikle çocuklara ve diyet yapmayanlara tavsiye ediyoruz.

Mantar Soslu Bonfile

Mantarlı Bonfile ve içindekiler : Kremalı mantar, pirinç pilavı, elma dilim patates ve acı sos ile servis edilir.

Bonfile nedir? Fransızca’da bizim bildiğimiz anlamda bonfile diye bir kelime bulunmamaktadır. Fransızlar bu manada sadece ‘filet’ kelimesini kullanmaktadır. Fransızca dilinde bon, iyi, güzel, filet ise et demek olup, Türkçe’de bu sözcüklerin birleştirilmesinden oluşturulmuştur.

Bonfile nedir, neresidir; Bonfile; Kasaplık hayvanların, bel kısmının her iki yanındaki yumuşak et demektir.

Terminoloji: Aslında uluslararası literatürde dananın bel kısmında bizim bonfile olarak nitelendirilen parçaya Sirloin (Bonfilenin Filet mignon yapımında kullanılan orta parçasına ise Tenderloin) denilmekte olup, eski İngilizce dilinde Surloine, eski Fransızca’da Surlonge, modern Fransızca’da ise Aloyau veya Faux-filet denilmektedir.

Mahmudiyye tarifi

Mahmudiye (Ballı Tavuk) yapmak için gerekli malzemeler (6 porsiyon)

  • 1,5 kilo tavuk,
  • 1 tane orta boy soğan,
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 150 gr. kuru kayısı,
  • 100 gr. soyulmuş iç badem,
  • 1 avuç Rezaki üzümü,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • 1 tane limonun suyu,
  • 2 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1/2  litre su,
  • 1 sap dere otu

Ballı tavuk – Mahmudiye yemeği tarifi :

 
Tavuğu alev üstünde alazlayın, içini boşaltın ve sekize bölün. Kalın altlı tencerede 40 gr. yağı eritin.

Tavuk parçalarını ekleyin ve hafifçe iki taraflarını da pembeleştirin.

İnce doğranmış soğan ekleyip birkaç dakika süre daha pembeleştirmeye devam edin.

Karışıma bal, üzümün yarısı, kayısı, tuz, limon suyu ve suyu ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika süre pişirin.

Tencerenin ateşini kapatın ve tarçın ilave edin.

Küçük tencerede yağın geri kalanını kızdırın, üzümün diğer yarısını ve bademi hafifçe pembeleştirin.

Kalın altlı tenceredeki yemeği servis tabağına koyun.

Pembeleşmiş badem ve üzümü ekleyip dere otu ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

  
Anasayfa |  Yemekler